Hejsan hoppsan!


Har nu färgat håret, men det blev inte så ljust som ja planera från början, tänkte att det är skönare med halvmörkt och sen får det blekas mer i solen :) Då hinner jag vänja mig också. Har docki ingen bild nu, kameran har laddat ur och nu ska jag iväg på pjyamas party med dom bästa!
Vi hörs när vi hörs!

Puss på er!! ♥

make over

Goooood morning!

Ska snart gå till pappas jobb för att färga håret, är nu mörkhårig (som i headern där uppe). Men det ska nu bli ljusbrunt. Har haft det förut, dock inte på ca 1,5 år. Jag vill inte färga ljust, men det är så mycket lättare att ta hand om i KL sen. Solen kommer ju bleka håret och så, blir liksom snyggare om jag har ljust då.

Visar resulatate när jag kommer hem, håll tummarna för mig så att jag blir nöjd! :)


BTW!
Jag åker på fredag!! :)

Rubrik

Hatar rubriker, kan aldrig komma på någon bra.

Hej föresten!
Nu börjar det närma sig :) bara några dagar kvar. Fram tills dess så ska jag leka med alla mina kompisar!
I helgen var jag ute och skaka rumpa med mina vänner och så hade vi släktkalas. Fick då äta julbord som var underbart! Älskar verkligen ris a la malta! Blir nog lite ikväll med :)
Nu ska jag.. jag vet inte.. hm.. jag ska hitta på något skoj!
Vi hörs!

My Annabanana!

Idag har jag tagit min sista spruta, elle aaa.. ska ta en om ett år igen, men det behöver jag inte tänka på nu. Drack även sista omgången av äckelvaccinet.. dock så ska jag dricka det en gång till om ett år med. Tar heller 10 sprutor..
Aja.. nu ska vi inte vara buttra, för nästa vecka vid denna tiden så sitter jag förhoppningsvis på rätt plan ner till KL (kuala lumpur) och imorgon så är det fest! :) 


Sitter och skypar med Anna, har hjälpt och stöttat henne med att fixa visum. Så nu ska sötnosen göra Nya Zeeland osäkert, så om det visas på nyheterna att ön har sjunkit eller något i den stilen så vet ni orsaken. ;)


Bild från i sommras.

Se yaa!

en vecka!!

Nästa fredag åker jag, bye bye sweden and helloooo malaaaysia!!

MEN innan dess ska jag hinna med att festa gärnet med dom bästa (minus elin :( saknar dig hjärtat), fira julafton, äta julbord, krama sönder min kusin och mina söta kompisar men framförallt! jag måste hitta någon som jag kan slänga den första snöbollen på.. MOHAHAHAHA ;)
Ska bli skoj :)

Nu sitter jag och fixar låtar som ska läggas in på ipoden innan jag åker och sjunger högt till sean banans nya låt ;)


Rubrik

Hejsan!
Har inte så mycket att berätta, det är torsdag idag och imorgon är det fredag. Vilket innebär att jag åker om en vecka :) Skoj!
Det snöar och det blåser och jag längtar till värmen!

Asså.. Det är inget roligt att blogga om jag inte har något att blogga om.. och just nu gör jag inte särskilt mycket på dagarna. Jo, föresten igår gjorde jag två dörrkransar. Vilket fick mig att tänka tillbaka på förra julen då jag och Elin gjorde drygt 40 st på 2-3 dagar. Säger bara, tur att det har gått ett år för annars skulle jag aldrig gjort dom..
Även om det bara var två.


Några av dom kransarna vi gjorde förra året.

Woooups!

Insåg precis att om mindre än två veckor kommer jag sitta i ett land helt själv, där jag inte känner någon och äta. Jag hatar att äta själv, känner mig som en utstött mongoapa i sådana lägen. Hate it!
Jag kan gå själv och sitta för mig själv när man väntar på saker, men äta går liksom inte..
Funderar på hur jag ska lösa detta, har några olika planer..

Plan 1: Jag köper mat på typ donken eller något och äter medans jag går (rätt smart om jag får säga det själv)
Plan 2: Ragga upp en kille och fråga om han vill gå på lunchdejt omgående.
Plan 3: Slå mig ner vid ett bord med tjejer/killar i min ålder och bara flyta med i konversationen som just pågår.
Plan 4: Skippa lunchen (dock kommer jag ångra det, eftersom flygplansmat inte brukar vara någon höjdare..)
Plan 5: Bita i det sura äpplet och sätta mig ner för att äta själv (dock i MAX 10 min!)



Har inga mer planer för tillfället, säg gärna till om ni har några!

Trök..

Asså jag har inget skoj att skriva så de blir inga inlägg idag (tror jag inte iallafall)
Vill bara säga att jag saknar min söta kusin Sofia EXTREMT mycket! Hon är på semester i Thailand, har varit borta en vecka.. Hur ska det gå när jag ska vara borta 6 och en halv månad??!!!


Kärlek ♥

22/11-10

Good morning!
I natt sov jag skit, vet inte vad det var som höll mig vaken men pigg var jag. Nästan mer än pigg... Har i allafall ätit frukost och ska inte göra ett skit förens i eftermiddag, då ska jag mamma och syster (båda  är lediga) åka ut till morfar :)
Hör av mig när jag har något vettigt att säga...

Puss på er! ♥

21/11-10

Jag somna nog inte förens halv 2 igår så tog en sovmorgon idag. Idag vet jag inte riktigt vad som händer, en tanke var att vi skulle åka ut till mormor och morfar med några lussekatter och fika, men mormor fick åka in till sjukhuset igen nu på morgonen och antar att morfar åker dit och hälsar på henne. Så..
Oj nu ringde Natta, det blir mys hos henne med tjejerna i eftermiddag, hm.. Fram tills dess får la jag underhålla mig själv. :)


Bild från i sommras.


Får se vad jag hittar på för skoj! Hörs senare!


Ke$ha

Har typ blivit beroende av Ke$has nya låt cannibal


Knäckigt

Idag har varit en bra dag, jag har städat, pysslat, bakat lussekatter, gjort knäck, sett på film och myst.



Nu ska jag krypa ner i sängen och se på några gamla avsnitt av 90210.
Sweet dreams! ♥

julbak

Nu har vi bakat och smakat på lussekatterna. Dom blev jätte goda! Håller även på med en sats knäck som snart är klart.



Haha Ser ni den lussekatten som ligger längst ner i mitten av bilden? Haha Råkade typ glömma att pensla den med ägg.. Den är säkert lika god ändå :)

Julmys

Nu har jag städat mitt rum (stolt) även hjälpt syster i matten, snart ska vi äta men tänkte snabbt visa några bilder på det lilla julpynt som kommit upp. Det kommer komma mera stegvis hela veckan :)







Nu är det dags för mat, sedan lussekattsbak!


20/11-10

God morgon!
Idag blir nog en sån där småpysselsdag. Behöver städa mitt rum, det ser värre ut än vanligt. Skyller på att jag ska åka snart och småpackar hela tiden. Skulle faktiskt vilja väga väskan för att veta om jag får plats med lite till. Haha
Mamma håller på att sätta upp adventljusstakarna och stjärnor, efter ska vi förhoppningsvis baka lussekatter. Varje år har vi alltid ett stort kalas på första advent, firar alla oss barn samtidigt så släkten slipper komma flera gånger så tätt intill varndra. Och detta år så ska vi ha julbord att bjuda på (!) Jag är ju borta på julafton så jag har bestämt det, vill också få äta julskinka, hemmabakade köttbullar, prinskorvar och speciellt RIS A LA MALTA!!! Fy f*n va gott det ska bli! :)

Nepp, nu ska jag ner och kolla om vi behöver köpa några ingridienser innan vi börjar baka.

Fredag

Det är Fredag, det snöar och jag förmodar att det är kallt ute. Hoppas att all snö kommer inatt och att tempraturen är någorlunda, så kanske man kan ta en liten promenix imorgon.
Vad som annars händer imorgon vet jag inte riktigt än, men jag är lite sugen på att baka lussekatter. Får se imorgon vilket humör jag är på.


Bilden är från förra veckan (?) när det snöade

Idag har det varit en slappar dag, bara degat i sängen och tagit det lugnt. Rätt skönt med såndana dagar med ibland. Prata lite med söta Elin på skype förut, usch vad jag saknar dig hjärtat! Du MÅSTE komma hem innan jag åker. Så är det bara, acceptera läget.
Nu ska jag nog se på någon film.

Hörs imorgon!


Two weeks

Det är två veckor kvar.. Sitter och drömmer mig bort.




Ska bli kul att få bo i storstan.


Havet är bara ca 30-40 km bort...


U N D E R B A R T !


19/11-10

God morgon, fick gå upp lite tidigare idag för att jag skulle dricka en vaccinationsgrej..Får nämligen inte äta på en timme sen.. 
När jag åkte till thailand när jag var liten så drack jag samma sort, hata det då och hatar det nu. Det spelar ingen roll om ens föräldrar säger att det är gott eller att man själv försöker inbilla sig att det är drickbart, för det är det inte. SVIN äckligt är vad det är. Går inte att ändra på sanningen.


Detta galset tog drygt 20 minuter för mig att dricka. Och det värsta är att jag måste göra det igen nästa vecka!
Tycker synd om mig..

uppdate!

Asså, är inte riktigt säker på om det var Willys eller ICA som hade det så med tidningarna.. Men tor faktiskt det var ICA.. Haha, aja.. Spelar la inte sådär jätte stor roll :p

Dröm söta drömmar!

Här ska det stå en rubrik

Hejsan!
Det blev en promenad förut med Natta och Elinor, checkade in nya ICA och Willys. Båda var riktigt fina, gillar hur Willys har gjort med tidningarna, lättare att tjuvläsa utan att få sura blickar :p
Senare såg jag på Quantum of solace, har sett den förut men gillar Daniel Craigs James Bond filmer. Efter filmen åkte jag ut till söta Anna som hade värmt upp bastun. Elinor kom också, så tillsammmans bada vi bastu och prata lite skit. Mysigt och skoj!

F*n, tog inga bilder.. Är så himla kass på det.. Haha hitta två söta bilder på Anna och Elinor från i sommras när vi var i Båstad under tennisveckan. Haha




Shit! Miss..

Haha så söta, men kan faktiskt erkänna att dom träffade efter några försök ;)

Vi hörs imorn!
Puss på er! ♥

kallt!

Jag lovar! Det är säkert femtioelva minus ute! ISKALLT! Och mina kära vänner vill nu gå ut och gå (?!) Whoooot!
Ska försöka få dom att stanna inne med någon bra film istället :) Haha.
Har försökt att ringa min dagmamma och dagpappa men dom svarar inte, så får försöka sen igen. Vill åka dit idag, det passar mitt schema.. haha
Det är faktiskt lite jobbit att hållla iordning på alla dagar som jag ska leka med mina söta kompisar :) Fullspäckat! Och det gillas! Nu ska jag skicka iväg ett mail till Per (pappan i Malaysia) om flygtider och så :)


Jag och Elin i sommras! Längtar till värmen!!

Se yaa!

18/11-10

Ett snabbt inlägg nu..
Morgonen för mig har varit lugn, ska snart fram till pappas jobb, vi ska åka och äta någonstans. Sedan blir det promenad för mig Natta och Elinor.
Hörs senare!


Nattinatt

Ville bara titta in en sista gång för idag och säga godnatt och sov sött allihopa! ♥
Hörs imorgon, då blir det förmodligen en promenad med Natta och Elinor, på eftermiddagen så åker jag och syster kanske och hälsar på hos våran dagmamma och dagpappa som vi hade när vi var små.
Bjuder på en bild från i somras så länge.


Puss på er!

Baka baka liten kaka..

..rulla rulla (någonting)
Nu har jag bakat, dock ingen kaka utan något som kallas kardemummasnittar. Har inte smakat än, men antar att dom är smakar som skorpor fast med kardemummasmak.

 

Har även hunnit med att se filmen Mean girls, asså det måste ju vara en av världens bästa filmer! Haha Vet inte hur många gånger jag har sett den. Skit bra!
Nu ska jag duscha och sedan vid 9 börjar Grey´s Anatomy!! :)

 


Hörs kanske en gång till innan jag lägger mig, annars får ni alla drömma söta drömmar inatt! ♥

Bagage vikt..

Förhoppningsvis så klarar ja vikten på väskorna, den stora får väga max 23 kg och handbagaget får väga max 12. Så jag borde ju klara det, men man vet ju aldrig.
Datorn väger ju endel, sen så ska jag ha med en stor 1liters flaska shampoo och en 1 liters flaska balsam. Har man en gång börjat med frisörshampo så är det svårt att sluta, ica´s är helt enkelt inte lika bra. :p

Nu ska jag gå ner och baka, vi hörs senare. Bjuder på några flygbilder från skottlands resan jag och Elin gjorde i våras.






Min söta Elin och jag.

Saknar dig sötsak!


Utkast: Nov. 17, 2010

Hejsan sötsaker!

Har nu ätit lunch, blev fansk omelett idag. Har även sytt och grejat lite med mitt linne, vad tycker ni?


Framsidan, har dock inte ändrat något här.


Så här såg det ut från början.


Efter att jag sytt ihop linnet på ett ställe.


Så här ser linnet ut nu. Ihopsytt på två ställen.

Frågan är, ska jag sy ihop linnet på ett tredje ställe (ett snäpp upp) eller bara ha det ihopsytt på ett ställe eller låta det vara som det är nu?


Frostiga bilder

Om de nu ska va minus och massa frost varför kan det inte vara massa snö med? Blir mycket mysigare då och roligare. Bjuder på några nytagna frostiga bilder.











Nu tänkte jag sy om ett linne, ni får se sen!

Kramar ♥

17/11-10

Goodmorning sunshines!

Idag är en sån där dag inget kan stoppa mitt glada humör! Ska nu ta på mig lite glada kläder och hitta på något skoj att göra!

Bjuder på några ursöta bilder på mitt kusinbarn Svea, hon fick följa med till morfar i måndags och för att göra saft. Hade varit lite småsjuk och var inte redo för dagis, så det blev en lekdag med mig.





Hörs senare!


16/11-10

Hejsan alla goa och glada!
Idag har jag varit ute hos morfar och aaa kanske inte blev så mycket gjort men men.. Höll honom sällskap :) Mormor ligger nämligen inne, åkte in igår.. men allt är bra nu :)
Senare på kvällen kom mamma och moster Kina som hjälpte oss att hälla i natriumen och hälla upp saften i flasker, medan jag skrev etiketter. Kina lärde mig även att räkna.. två ett tre fyra..


Det blev några flaskor saft.

Nu på kvällen blev det givetvis det nya avsnittet av 90210 och cougar town :) Så kan sammanfatta dagen som lyckad! Åhh.. föresten! När jag var på sparköp tidigare idag så träffa jag Anna som var sugen att gå en liten promenad under sin rast. Så why not? Känner mig duktig och ska verkligen försöka gå ut oftare..

Nu ska jag göra mig iordning för att snart sova.
God natt allihopa och dröm söta drömmar! ♥


16

Ny dag och nu bara 16 dagar tills jag åker. GUUUUD vad jag vill ha värme!

Idag har jag plågat mig själv genom att raka ett ben med epilatorn, den tog ca 45 min så det andra tar jag imorn. Fy f*n va ont det gör! Trodde inte att jag hade så låg smärtgräns, men tydligen.. Måste verkligen börja vänja mig, orkar inte raka varannan dag i ett år..

Ska snart åka ut till morfar och hjälpa honom med saftkokning, började lite igår och idag ska vi söta den. Annars vet jag inte riktigt vad som kommer hända idag. Ikväll blir det cougar town och kanske någon film :)

Hej så länge!


....

Det går riktigt bra med packningen, om ni frågar mig. Frågar ni mamma så skulle jag behöva "sålla" minst två gånger till och frågar ni pappa så står han fast vid att det räcker om jag tar med mig 5-6 tröjor! HALLÅ! 5-6 TRÖJOR! Och hur tror han att jag ska klara mig i 6 månader på det? Visst, jag kan shoppa där (och det kommer jag förmodligen), MEN det betyder inte att jag kan lämna min älskade kläder hemma! Dom är ju till för att användas :)
Jag har ändå inte tagit med allt jag vill, tro mig skulle lätt kunna fylla 4 stora resväskor med en massa skit som jag visserligen inte behöver men vill ha med.
Har dock liiiite rörigt nu..






Har även börjat kolla efter lite foton, ska nämligen göra en fotovägg. Har ett klart, det är på Clara (syster), morfar och mig :) Hoppas jag hinner klart innan jag åker, om jag gör det får ni givetvis se.





BTW, det är bara 18 dagar kvar! Åhhh! längar som #,3e@£¤¤###!!! Samtidigt som jag kommer sakna alla som F#4%%£#"##!!!!!!

Massor av kramar!

Packning!

Ja.. joooo ja vet att det är tre veckor kvar. Men ni som känner mig förstår varför jag börjar nu. Jag har nämligen EXTREMA packningsproblem.
Såååå det är lika bra att börja nu, det kommer bli en hård fight med mina föräldrar om vad jag ska ta med och inte, som jag VÄGRAR att förlora! Bara så ni vet ;)

Hör av mig om några timmar så får ni se hur det går.
Bye bye!

13/11-10

Hejsan!
Idag är en sån där dag då jag längtar ännu mer till att åka.. Vaknar upp av att regnet smattrar på taket utanför, det är grått och mulet och trist.
MEN nu ska vi inte bli bittra, för idag ska vi nämligen baka pepparkakor och julgodis! HAPPY! Vi gör det alltid tillsammans med mina kusiner. Det kan anses lite tidigt MEN allt måste vara gjort innan första advent för då har vi alltid kalas och bjuder på det och mina kusiner ska åka bort nu i två veckor så då blev det denna helgen! :)

Bjuder på några bilder från förra vintern när jag och min kusin Axel va ute och lekte i snön.









Senare ikväll blir det mys hos en kompis! Hon har klippt navelsträngen och flyttat hemmifrån! Det blir nog lite film och gottigott!
Men först så ska jag lyfta på röven och ta mig ner till köket för att äta frukost! Är jätte hungrig.
Vi hörs!
Puss på er alla små godingar!

Ps. Som svar på din fråga Elin så ska jag plugga engelska B och tyska, om jag nu får dom. Kommunen måste nämligen fundera på om jag är värd att lägga pengar på.. (Hans uttryck, inte mitt.. även om ja skulle säga det så med)

Holojsan!

Fick en fråga om hur jag har kommit i kontakt med familjen, och jag har gått via en sida på internet som heter http://aupair-world.net/ 
Du sköter det mesta själv, allt är enkelt och oftast så går det mycket snabbare än om man går via en "vanlig" förening. Dock får du inte hjälp eller stöd genom processen men för mig har det funkat bra ändå.

Tro det eller ej, men har faktiskt varit ute och gått en liten promenix med Natta för en stund sedan. Nästan stolt.. Nu sitter vi och funderar över kvällens planer. Det står mellan en filmkväll eller en tripp till London. Svårt val...


Dagens bild är på mig och Natta ifrån en partykväll i båstad, i sommras.
Happy face! :)

Vi hörs! Bye bye!

Värme

Hejsan!
Fick nyss ett telefonsamtal från Per, vi prata lite om flygresan och ska prata mer en annan gång om vad jag behöver ha med mig. Han sa att det inte behövs några långärmade tröjor.. whoooot?! Jag älskar värme, men hur ska jag kunna lämna min fina koftor!?
Snacka om att jag kommer få EXTREMT många mer problem än jag brukar få vid packning..och tro mig jag får många i vanliga fall..
Nu blir det snart en tripp till Lidköping med farmor och farfar :)


En gamal bild, tror det är sommaren 2009 (?)
Ska jag behålla mitt mörka hår (som jag älskar) eller ska jag bli ljus innan ja åker? (typ sommrigare) snälla hjälp mig!!

Puss på er alla! ♥

10/11-10

Hejsan!
Tänkte lite snabbt berätta om familjen som  jag ska åka till.
Det är 4 familje medlemmar, pappa Per som är svensk, mamma Anja som är tysk, men har bott 7 år i sverige och pratar svenska, deras dotter Lisa som är 11 år och pratar svenska, tyska och engelska, sen ´är det Lourdes, deras maid som kommer från philipinerna men betracktas som en familjemedlem. Dom har även en jätte söt hund och en stor svart rund kanin.
Mitt "jobb" där är att betrackta mig själv som en i familjen, en storasyster åt Lisa. Hjälpa henne, finnas där för henne och hitta på roliga saker med henne. Hon går i skolan mellan 08.20 till 15.00 så där i mellan är jag ledig, så jag har tänkt att läsa några kurser på distans.
Dom bor i ett så kallat "gated community", dvs ett område med andra hus, ett klubbhus med pool tennisbana och så.
Allt verkar jätte bra och det ska bli SVIIIIN skoj! :)

Det var nog allt för stunden. Nu ska jag leta distanskurser!
Se yaa!

Rubrik

Hejsan!
Idag har det inte hänt mycket, skaffat visa kort och instalerat internetbank (skratta inte, men en från banken fick komma hem och hjälpa mig)
Men annars har jag mest tagit det lugnt. Imorgon så ska jag försöka ta reda på hur det går till om jag ska läsa på distans, vill nämligen läsa några extra kurser.

Det har snöat och böåst väldigt mycket så man har inte direkt längtat efter att få gå ut genom dörren. Men imorgon blir det ändring, ska en sväng till Lidköping med farmor och farfar och sen kanske det blir en liten promenad. Men det beror på vädret och humöret :p


Bjuder på en bild från i sommras

Nu ska jag snart sova, men skriver mer imorgon och berättar om familjen.
Kramar ♥


Shit!

Asså nu e biljetten bokad.. ojojoj...
Jag är jätte glad för att få komma till värmen och få lämna detta..

Missförstå mig inte, för jag älskar snö och vinter, men det kändes som att jag missade sommaren och jag måste ha sol och värme för att kunna överleva.
Samtidigt känner jag att det kommer bli förjävligt (förlåt sofia) att behöva lämna mina underbara kompisar och familj. ♥ Men jag kommer hem. visserligen inte för än 17 juni men ändå. Hemresan är bokad då, men det kan ske ändringar.
Alla söta små filurer där ute kan alltid prata med mig på skype :)
Skicka bara en förfrågan, heter alida.carlman

Tänkte lite senare berätta om familjen jag kommer till, titta in då!
MEGA många kramar!!

Som sagt.. segt..

Det går ju inte precis framåt fort med denna blogg, men men detaljer.

Hejsan på er alla söta små filurer!
Anledningen denna gång till att jag ska klara av denna blogg är för att jag vill att alla mina nära och kära ska kunna följa mig. Det är typ bestämt att jag (helt själv!) ska åka till malaysia och jobba som au pair, d.v.s. barnflicka. Det ska bli såååå skoj, men samtidigt såååå jäkla hemskt att behöva lämna mina underbara vännner i minst 6 månader. Jag kommer tillbaba, jag lovar! :)



Just nu håller det på att letas efter en flygbiljett, ska förmodligen flyga via amsterdam. Och har jag tur så tar familjen en weekened dit så slipper jag snurra runt själv på en av europas största flygplatser (?) Annars är det väldigt mycket små plock som ska förberdeas, så som ärenden till banken, ta några vaccin sprutor, inhandla allt som jag behöver ha med, hälsa på alla och krama om dom hårt eftersom jag inte kommer hem förän till sommaren tidigast. (om jag inte vantrivs ioförsig, men det får vi hoppas att jag inte gör)

Jag har inte så mycket mer att berätta nu, men lovar att jag ska göra mitt bästa och hålla er uppdateradde!
MASSOR av kramar! ♥

RSS 2.0